«ΤΟ ΜΥΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΗΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τα τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Έρωτας στα Xιόνια», «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» και «Το Μυρολόγι της Φώκης» ανατέμνουν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, που μόνο η ιδιότυπη προσωπικότητά του ήξερε.

Η ανθρώπινη ψυχή με τους πόθους, τα πάθη, τον έρωτα, την ένδεια, τον αγώνα της ζωής μέσα σ’ ένα απόλυτα ταυτισμένο φυσικό περιβάλλον, με δύναμη, θάρρος, εσωτερική δαπάνη, πίστη και συνέπεια.

Οι ήρωές του είναι λουσμένοι με χρυσή ατμόσφαιρα νοσταλγίας κι έτσι έχει αμβλυνθεί σ΄αυτούς η τραχύτητα και η σκληράδα της καθημερινής πραγματικότητας. Το έργο του συγγραφέα βγαίνει από συνολική σύλληψη ζωής. Η πραγματικότητα των διηγημάτων του λυτρωμένη από το τυχαίο και το επεισοδιακό, υπάρχει πάνω απ΄ όλα μέσα του.

Παραμένει πάντα ένας κόσμος ολομόναχος και μοναδικός…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Γεωργάκης
  • Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γιαννουλάκης
  • Επιμέλεια σκηνικών: Χρήστος Τσιλογιάννης
  • Επιμέλεια κοστουμιών: Στέργιος Γιαννουλάκης
  • Φωτισμοί: Δημήτρης Βαβούλης

  • Επεξεργασία ήχου και εικόνας: Βασίλης Γιαννουλάκης

  • Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπιλάλης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ:

Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Ζωή Φουρνιστάκη
Φωνή Γυναίκας: Μαρία Μπρανίδου

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου: από 6-8€, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

Οι παραστάσεις διεξάγονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΘΥΜΕΛΗ – ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ». Στο STUDIO NEW STAR ART CINEMA διεξάγονται για μεγάλο αριθμό μαθητών. Έναρξη παραστάσεων: Νοέμβριος 2023.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΥΜΕΛΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΡΤΙ!!!

Η επιτυχημένη διοργάνωση των παιδικών πάρτι στο χώρο μας (κεντρική αίθουσα και φουαγιέ) αποτελεί πλέον θεσμό!!! Το θέατρο Θυμέλη ίδρυσε μία από τις πρώτες παιδικές σκηνές στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1980) κι από τότε με συνέπεια στην ποιότητα ψυχαγωγεί τους μικρούς μας φίλους με παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών, έχοντας γαλουχήσει γενιές παιδιών που το λάτρεψαν. Με αίσθημα ευθύνης αλλά και με γνώμονα την πολυετή εμπειρία μας αναπτύξαμε τα τελευταία 16 χρόνια την παιδική διασκέδαση προσθέτοντας στο χώρο μας τη διοργάνωση παιδικών πάρτι για γιορτές, γενέθλια και πάσης φύσεως εορταστικές εκδηλώσεις είτε σε συνδυασμό είτε ανεξάρτητα με την παρακολούθηση κάποιας παιδικής θεατρικής παράστασης σε πολύ ειδικές τιμές.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής η οποία επιτάσσει οικονομικές αλλά και πλούσιες συγχρόνως λύσεις για την παιδική αναψυχή και με πλήρη επίγνωση της ευεργετικής επίδρασης της Τέχνης στον ψυχικό κόσμο του παιδιού συνδυάσαμε τη μουσική και το θέατρο με τη διοργάνωση παιδικού πάρτι στους χώρους μας. Στο χώρο της κεντρικής αίθουσας τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο από μεγάλη οθόνη προβολής, συμμετέχουν σε καραόκε, αυτοσχεδιάζουν θεατρικά, στο κομψό και άνετο φουαγιέ μας με περιμετρικά τραπεζοκαθίσματα και πίστα στο κέντρο, παιδιά και γονείς διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως στους ξέφρενους ρυθμούς του έμπειρου dj μας με τη λάμψη των χρωματιστών φωτορυθμικών που απογειώνει, ενώ συνεργάτες μας παιδαγωγοί παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε αξέχαστες στιγμές με θεατρικό παιχνίδι και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία!!!

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ή ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ, ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ…

Τιμές ομαδικού εισιτηρίου για πάρτι για ελάχιστο αριθμό ατόμων 20 (ενήλικες και παιδιά):

  • 8 ευρώ το άτομο για τρεις ώρες και σε συνδυασμό με την παρακολούθηση της παράστασης (ημέρες και ώρες παραστάσεων για το κοινό όπου η παράσταση παρακολουθείται από όλους – θεατές και καλεσμένους – και το πάρτι μετά την παράσταση είναι πριβέ μόνο για τους καλεσμένους). Στην τιμή εκτός από τη θεατρική παράσταση συμπεριλαμβάνεται dj, ανιματέρ, καραόκε, θεατρικό παιχνίδι κ.α.
  • 12 ευρώ το άτομο για τρεις ώρες για διοργάνωση πριβέ πάρτι χωρίς θεατρική παράσταση κατόπιν συνεννόησης για τη διαθεσιμότητα του χώρου και τις δραστηριότητες (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται dj, ανιματέρ, καραόκε, θεατρικό παιχνίδι κ.α.)

Τα κεράσματα (φαγητά, σνακς, ποτά, αναψυκτικά) μπορούν να τα φέρουν οι γονείς με ελεύθερη επιλογή, μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα cathering και λοιπών χρεώσεων που ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος της κάθε διοργάνωσης σε άλλους χώρους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια όμορφη και ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα εφόσον οι διοργανωτές γονείς είναι οι οικοδεσπότες του πάρτι με τη συνδρομή των δικών μας συνεργατών που φροντίζουν για να μείνει αξέχαστη η κάθε ιδιαίτερη γιορτινή στιγμή ξεκούραστα και οικονομικά, με θεατρική διάθεση, πολύ κέφι και ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσεως!!!

Οργάνωση ομαδικών επισκέψεων (group) – παιδικών πάρτι:
Ιωάννα Κούτση (τηλέφωνο: 210-8657677)

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ»
Μοσχονησίων 32, Πλατεία Αμερικής
Πληροφορίες/κρατήσεις: 210-8657677