Λόρνα Κούτση

Τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτις, διευθύντρια του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ»

Βιογραφία

Η Λόρνα Κούτση γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1994. Έχει εξειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο, καθώς και στο Δίκαιο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Μ.Μ.Ε. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, σολφέζ δίπλα στον πατέρα της, αρχιμουσικό Διονύση Κούτση. Επιπλέον, ασχολήθηκε με το θέατρο με τη διδασκαλία της μητέρας της, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Έλλης Βοζικιάδου.

Σταδιοδρομία

Συγκεκριμένα ασχολήθηκε με το Θέατρο, λαμβάνοντας μέρος ως ηθοποιός σε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, καθώς και σε πολλές παραστάσεις για παιδιά. Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση ως τραγουδίστρια έγινε το 1992 με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της δίσκου “ΠΡΕΠΕΙ”. Έκτοτε ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Πολυκανδριώτης και φυσικά Μίμης Πλέσσας, με τον οποίο συνεργάστηκε ανελλιπώς από το 1994 μέχρι το 2005 και ο οποίος υπογράφει τα 17 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο δεύτερο προσωπικό της c.d. το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1998 με γενικό τίτλο «ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΩΣ».

Δισκογραφικά επίσης συμμετείχε σε πολλές παραγωγές ενώ η τελευταία της προσωπική δισκογραφική δουλειά ήταν το c.d. με το γενικό τίτλο «LORNA & COLTRANE BIG BAND, LIAKIS COSTAS» (2002), που περιλαμβάνει διασκευές μεγάλων ξένων επιτυχιών και κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά σύνολα όπως Βig Band της ΕΡΤ, Oρχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Λυκαβηττό, στο κινηματοθέατρο Παλλάς και σε άλλους μεγάλους πολιτιστικούς χώρους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί με τη μητέρα της Έλλη Βοζικιάδου συνδημιούργησαν μεταξύ άλλων τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΠΑΝΤΑ» και «ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚ» τις οποίες σκηνοθέτησε η Έλλη Βοζικιάδου και πρωταγωνίστησε η κόρη της ως τραγουδίστρια και ηθοποιός σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά αποκλειστικά στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «ΘΥΜΕΛΗ – ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» ως ηθοποιός, σκηνοθέτις, ερμηνεύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια. Συνεχίζει το έργο της μητέρας και του πατέρα της είτε αναβιώνοντας παραστάσεις που φέρουν την υπογραφή τους είτε δημιουργώντας νέες με τη δική της καλλιτεχνική σφραγίδα.

Παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει από το έτος 2020 μέχρι σήμερα:

  • «ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ» (μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821)

  • «ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ… (μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821)
  • «ΧΑΪΝΤΙ, Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ» (παιδική παράσταση)
  • «ΜΑΝΟΣ ΛΟΐΖΟΣ – Ο ΜΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ» (μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο)

Δείτε την Λόρνα Κούτση