«Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ»
του Γρηγόρη Ξενόπουλου

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο λαός της Επτανήσου και ειδικά της Ζακύνθου είναι χωρισμένος σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους άρχοντες – αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους – νέους επιστήμονες, έμπορους και τεχνίτες. Το καλοκαίρι στη Μπόχαλη, στα κτήματα του πατέρα της κόντε Ντιμάρα η Έλντα πλήττει με την ανούσια παρέα των δύο ανόητων ξαδελφών της, της Κιάρας και της Τερέζας. Για να περάσει την ώρα της επιτρέπει στο νεαρό Ζέπο Πεμπονάρη – ποπολάρο στην καταγωγή και φοιτητή της Νομικής – να την πλησιάσει. Όταν επιστρέφουν στην πόλη, ο Ζέπος νομίζει πως η Έλντα τον αγαπά αληθινά μέχρι που ενημερώνεται από την Τερέζα, την ξαδέλφη της ότι η Έλντα δεν θέλει πλέον να τον ξαναδεί κι εκείνος θυμώνει, αντιδρά και τη διεκδικεί. Ο πατέρας της Έλντας γίνεται έξαλλος διότι εκείνο το διάστημα ετοιμάζεται να την παντρέψει με κάποιον εγγλέζο αντίστοιχης κοινωνικής τάξεως. Ο Ζέπος επαναστατεί και στρέφεται ενάντια σε όλη την τάξη των ευγενών, μα οι άρχοντες είναι ισχυροί!!! Θα καταφέρει αυτός, ένας «ποπολάρος» να τα βάλει μαζί τους και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Έλντας;

Η παράσταση σεβόμενη τη σπάνια γραφή του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα είναι δοσμένη σε κλασική γραμμή, στην ατμόσφαιρα της εποχής που διαδραματίζεται και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

  • Μουσική: Διονύσης Κούτσης

  • Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης

  • Κοστούμια: Έλσα Βώκου

  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Λόρνα Κούτση
  • Κατασκευή κοστουμιών: Ελευθερία Αργυρού

  • Φωτισμοί: Ιωάννα Διονέλλη
  • Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπιλάλης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Δέσποινα Παντελίδου, Ζωή Φουρνιστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Γιάννης Σιγάλας, Έλλη Λορέντη, Βίκυ Θεοφανάκη, Ανδρέας Αποστόλου.

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 12 χρονών
Διάρκεια παράστασης: 130’
Πρεμιέρα: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 20.30΄ μέχρι 6 Ιανουαρίου 2024.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12€
Φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι: 8€

Ομαδικό (άνω των 20) ατόμων: 7€