«ΤΟ ΜΥΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΗΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΥΝ

Τα τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Έρωτας στα Xιόνια», «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» και «Το Μυρολόγι της Φώκης» ανατέμνουν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, που μόνο η ιδιότυπη προσωπικότητά του ήξερε.

Η ανθρώπινη ψυχή με τους πόθους, τα πάθη, τον έρωτα, την ένδεια, τον αγώνα της ζωής μέσα σ’ ένα απόλυτα ταυτισμένο φυσικό περιβάλλον, με δύναμη, θάρρος, εσωτερική δαπάνη, πίστη και συνέπεια.

Οι ήρωές του είναι λουσμένοι με χρυσή ατμόσφαιρα νοσταλγίας κι έτσι έχει αμβλυνθεί σ΄αυτούς η τραχύτητα και η σκληράδα της καθημερινής πραγματικότητας. Το έργο του συγγραφέα βγαίνει από συνολική σύλληψη ζωής. Η πραγματικότητα των διηγημάτων του λυτρωμένη από το τυχαίο και το επεισοδιακό, υπάρχει πάνω απ΄ όλα μέσα του.

Παραμένει πάντα ένας κόσμος ολομόναχος και μοναδικός…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Γεωργάκης
  • Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γιαννουλάκης
  • Επιμέλεια σκηνικών: Χρήστος Τσιλογιάννης
  • Επιμέλεια κοστουμιών: Στέργιος Γιαννουλάκης
  • Φωτισμοί: Δημήτρης Βαβούλης

  • Επεξεργασία ήχου και εικόνας: Βασίλης Γιαννουλάκης

  • Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπιλάλης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ:

Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Ζωή Φουρνιστάκη
Φωνή Γυναίκας: Μαρία Μπρανίδου

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου: από 8€-12€, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

Οι παραστάσεις διεξάγονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΘΥΜΕΛΗ – ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ».

Μοσχονησίων 32, Πλατεία Αμερικής

Παραστάσεις από 27 Ιανουαρίου έως 16 Μαρτίου 2024, κάθε Σάββατο στις 21:30.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΥΜΕΛΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΡΤΙ!!!

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» ιδρύθηκε το έτος 1980 από την ηθοποιό-σκηνοθέτιδα-συγγραφέα Έλλη Βοζικιάδου και τον αρχιμουσικό-συνθέτη-συγγραφέα Διονύση Κούτση και από το έτος 1983 εδρεύει στην πλατεία Αμερικής, στην οδό Μοσχονησίων 32.

Από την Κεντρική και την Παιδική Σκηνή της ΘΥΜΕΛΗΣ ανέβηκαν πλήθος θεατρικών έργων κλασικού κυρίως ρεπερτορίου από την ελληνική και διεθνή δραματουργία τα οποία παρουσιάστηκαν τόσο στην έδρα του θεάτρου όσο και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης δόθηκε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο του αρχαίου δράματος και για το λόγο αυτό το 1992 ιδρύθηκε το επιμορφωτικό κέντρο αρχαίου δράματος «ΘΥΜΕΛΗ» με τρίμηνους κύκλους σεμιναρίων.

Από το έτος 2020 λειτουργεί στον ίδιο χώρο το «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» υπό τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λόρνας Κούτση, κόρη των δύο ιδρυτών, συνεχίζοντας την παράδοση και ανεβάζοντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις ποιότητος.

Στο χώρο της ΘΥΜΕΛΗΣ λειτουργούν δύο αίθουσες (μέγιστος αριθμός 150 ατόμων). Είναι ένας από τους ιδιαίτερα κομψούς, ατμοσφαιρικούς και «ζεστούς» πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας όπου ο θεατής – μικρός ή μεγάλος – παρακολουθεί τα επί σκηνής δρώμενα έχοντας την αίσθηση του θεατή και του πρωταγωνιστή συγχρόνως. Ιδιαίτερα κομψό και φιλόξενο με αίθουσα υποδοχής, μπαρ και προσεγμένο, άνετο φουαγιέ.

Από το 2023 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο. Διαθέτει σύγχρονα συστήματα κλιματισμού – εξαερισμού, ήχου και εικόνας. Στο φουαγιέ λειτουργεί θεατρική – μουσική σκηνή και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ρεσιτάλ, εκθέσεις, παιδικά πάρτι. Διαθέτει πιάνο και ανάλογη ηχοφωτιστική υποδομή.